Wednesday, February 20, 2008

Iar se fumeaza pe butoiul cu pulbere

Butoiul cu pulbere al Europei e din nou pe cale sa explodeze dupa ce Kosovo a devenit stat independent. Desi unii aliati ai Romaniei din ambele tabere (NATO si UE) au recunoscut statul Kosovo, Romania ia din nou decizia tembela (ca in cazul ultimelor doua razboaie mondiale) de a se alia cu partea vizibil perdanta si a NU recunoaste independenta Kosovo.


Patrioti cretinizati, in frunte cu Vadim Nebunul, compara situatia Kosovo cu o parte a Transilvaniei si vezi-doamne le e frica sa nu se sparga Europa.

Problema e ca romanii au dezvoltat un antiamericanism bolnav in ultimii ani din te miri ce motive, si filmele si regizorii conspirativi se bucura de un succes nebun la noi in tara, in timp ce in rest sunt in general priviti cu un oarecare amuzament dezinteresat.

As vrea ca romanii sa inteleaga odata ca daca e sa se intample ceva in ziua de azi e bine sa fi cu americanii, nu impotriva lor. Si ca ceea ce declara romanii ca ar fi incalcarea drepturilor omului de catre americani nu se compara cu ce au facut nazistii, rusii sau, mai de curand, prietenii sarbi in Bosnia. In plus, nu sunt romanii poporul suficient de integru care sa-si dea cu parerea despre ce e bine si ce e rau.

Si ca tot veni vorba, nu inteleg de ce unii se dau inca cu curul de pamant cu Romania Mare. Unirea Romaniei cu Moldova. De ce? Nu vreti asta, credeti-ma - nu (mai) suntem acelasi popor, nu mai avem aceeasi istorie, nici macar aceeasi limba, iar noi, romanii, nu avem absolut nimic de castigat din unire. Vor venii moldovenii nehaliti din comunism si vor nenoroci tara asta. Moldovenii de care Romania ar putea avea nevoie vin oricum la studii la noi si aici raman.

Nu sunt un separatist si in acelasi timp nici pro globalizare fortata. Dar consider ca e bine sa stii mai multe inainte de a vorbi de rau un popor (cati dintre cei care-i injura pe americani au fost la ei acasa, sau chiar mai simplu - au cunoscut vreun american?). Consider ca o autonomie teritoriala le-ar face dreptate Transilvaniei si Banatului (nu ma intereseaza problema culturala a ungurilor) si fiecare ar primi ce merita si ar trai asa cum vrea. Daca esti impotriva autonomiei teritoriale, cititorule, inseamna ca ai ceva de profitat de pe spinarea celor care produc. Inseamna ca esti un parazit. Intreaba-te, esti un parazit? Vrei sa fii?

Ceea ce am scris eu sunt doar cateva randuri care creioneaza cu tristete poporul din care fac parte. Un popor dezinformat si manat de instinctul de turma, dar doar atunci cand e vorba de capra altuia sau de rautate in general. Cateva randuri care nu vor schimba nimic.

Vreau doar sa va zic ca Balcanii s-ar putea sa explodeze din nou la un moment dat. Si sper din tot sufletul ca macar atunci Romania va sti sa-si aleaga mai bine partea.

No comments: